Satu Tiikkaja

Född: 

1974 Sverige fast har bott i Finland med.

Träningsort: 

Säffle i Värmland, Sverige

Galoppbakgrund: 

Råkade köpa mig en galopphäst som skulle bli ridhäst, Pacific Brother, från Olle Stenström, tog med honom till Finland. Där tävlade jag honom i hoppning och lite dressyr. Var sedan med i ett galopplopp med honom, i samband med travtävlingar, för skojs skull (vi vann överlägset och fick hela 500 finmark) sen va jag fast :) Har dock sysslat med det mesta inom hästsport. Pappa var en travälskare men hjälpte mig mycket under den tiden.

Flyttade till Uppsala för att studera och köpte mig stoet April Whip som sedan gett mig 3 fina löphästar (Runaway Bride, Dream Keeper och Monster of Speed). Hade hästarna i proffsträning förut men har nu börjat testa att träna själv.  Bride är kvar som avelssto.

Tränare sedan: 

2010

Antal hästar i träning: 

6, vi äger 9 hästar.

Varav hinderhästar: 

5, (Monster of speed, Talisker, El Miracle), 2 av dem (Speedway och Best One) skall debutera i år.

Övrigt: 

Är så pass ny så alla bra prestationer i lopp blir speciella, men att ha med sin egna uppfödning, Monster of Speed, (och ända Svenskfödda häst) i Gn förra året var speciellt. Även att Monstret vann mot mycket bra hästar förra året och  Monstrets seger i debuten på steeplechase.  

Andra lopp som varit lite extra är Taliskers 2a plats i oslo i finalen i höstas (tack Ölle!) Dream keepers segrar 2010 bla i st Eriks pris, (Tack Helena). Runaway Brides fina segrar och placeringar i mycket fina lopp (tack Ole Larsen som tränade).

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.