Pardubice 24 /8 2013 Crosscountry 3900 m på Hallandale

Hej

Liten reserapport från Tjeckien.
Alltid klart spännande att rida på denna fantastiska bana, den måste upplevas live. Nu var det ju klart lite extra pirrigt med en häst som för första gången skulle träffa på håla i marken=vattengrav, stora gröna hinder där vissa så hoppar man av på marknivå och landar ca 50-100 cm högre upp på andra sidan som ej syns, samma typ gröna stora fast nerhopp landar under avsprångs nivån, ett stort dike som bara dyker upp för hästen, över alla åkrarna, två gånger över kombinationen som är ca 8 meter lång och som ni ser på filmen så fick vi alla 4 fel för vägran!!!! men vi tog ny sats och styrde på igen och då var vi fem som kom över vi tappade bara tre st på det hindret, nu blev ju löpet tyvärr en ca 1200m sprint pga av allt strul och då kunde hon ej växla med de andra men även om hon tittade på en del av hindren så var hon klart tuff som fixade detta på första försöket.

På banan finns ju andra svårigheter som ej var med i detta lopp som typ en stor kulle=Irish bank, stora vattnet, snak pit=hoppa en vattengrav neråt,drop, det stora taxi hindet som bara är med i det stora loppet Velka Pardubice som jag fick en sparride i höstas=STORT HINDER med STORT dike på baksidan,mm.

Sen var det kul att se Kim på Apocal sköta sig fint och också ta sig i mål på en 4200m lång cross efter det fick jag fånga tränaren och ta tåget till Prag för att ta flyget till Oslo för att rida Derbyhäcken på söndagen.

Hälsningar Niklas
Ps på Lördag blir det Quakenbruck på Silk Drumb

 

Film från tävlingarna
Niklas och Hallandales löp startar drygt 6 minuter in i sändningen
Kim och Apocals löp startar ca 45 minuter in.

Pardubice TV

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.