Två hinderlöp på Täby 20 juli

[130719 - SG] På lördag bjuder Täby Galopp in till en skön och fartfylld sommarkväll på kapplöpningsovalen. Sveriges huvudstadsbana är naturligtvis värd för V65 och aftonen kryddas bland annat med två spännande hinderlopp. Senare under kvällen startar två av banans rikshästar med goda vinstchanser.

Tränare Dennis Persson har höga tankar om Silk Drum i Jockeyklubbens Stora Pris.Tränare Dennis Persson har höga tankar om Silk Drum i Jockeyklubbens Stora Pris.

Gillar du galoppsport över hinder gäller det att komma i tid till banan. Klockan 17.55 inleds tävlingskvällen med den anrika steeplechasen Jockeyklubbens Stora Pris där åtta välbekanta hinderklippare gör upp om en samlad prispott på goda 100 000 kronor.

Dennis Persson, Sveriges regerande championtränare över hinder, sadlar ut en stark duo i form av Silk Drum och Elegant Song. Den förstnämnde rids av Niklas Lovén och kommer från en fjärdeplats i Svenskt Grand National på Strömsholm.

- Silk Drum låg på hårt i Svenskt Grand National och ödelade sina krafter till slut. Hästen är ett hinderämne som jag har väldigt höga tankar om. Han bör vinna på lördag, hälsar Dennis.

V65-omgången inleds med häcklöpningen Reinhold Swartlings Memorial. Tung favorit blir säkert norske Omoto Sando, som inte hade några större problem att avvisa Calvados i prestigefyllda Champion Hurdle på Strömsholm. I vanlig ordning är det Henrik Engblom som rider den Are Hyldmo-tränade tioåringen.

- Omoto Sando övertygade stort vid segern på Strömsholm och formen verkar vara oförändrad. Han är nog hästen att slå i Reinhold Swartlings Memorial, säger Are Hyldmo.

 

Artikelgrupp: 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.