Strålande start för Sveriges hinderchampions

[130518 - Norge - Svensk Galopp] Dennis Persson och Niklas Lovén har fått en strålande start på den skandinaviska hindersäsongen. På Övrevoll i fredags följde Sveriges regerande hinderchampions upp onsdagens finna dubbel med ytterligare en triumf. Den här gången var det Dzin som betvingade självaste Omoto Sando i årets första häcklöpning i Norge.

Niklas Lovén har fått en strålande start på hindersäsongen. Hemmahoppet Omoto Sando spelades till klar favorit i den 3 450 meter långa uppgörelsen. Under svenske Henrik Engblom tog tioåringen tidigt hand om taktpinnen i det nio hästar starka startfältet.

Niklas Lovén gav Dzin en lite mer avvaktande inledning. Det var först i ingången till sista sväng som ekipaget började ta upp jakten på favoriten. Vid det sista språnget var Omoto Sando infångad. Därefter blev det en hård duell fram till mållinjen, men domarna behövde inte ta till målfotot för att konstatera att Dzin hade huvudet först.

- Han var betydligt bättre idag jämfört med starterna förra året. Nu går vi till Champion Hurdle på Strömsholm om en månad, meddelade Niklas Lovén efter segern värd goda 50 000 norska kronor.

Dzin ägs av engelsmannen Arthur James Whitehead. Han har även har nyförvärvet Torres i träning hos Dennis Persson, hästen som vann häcklöpningen på Täby Galopp i onsdags.

Dennis Perssons andra häst i fältet, Calvados, svarade även han för en god prestation. Under Tobias Hellgren skar åttaåringen mållinjen som trea.

• Se löpet på Rikstoto

Artikelgrupp: 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.