Stark tredjeplats för Dennis nyförvärv

 [SG 130427 - Tyskland] Dennis Perssons nyförvärv Silk Drum svarade för en mersmakande årsdebut i tyska Mannheim på lördagen. Under Niklas Lovén tog åttaåringen en god tredjeplats i den anrika steeplechasen Grosses Heinrich Vetter-Badenia-Jagdrennen. Niklas Lovén lotsade Silk Drum till en fin tredjeplats. Silk Drum tog det sista språnget som femma och plockade sedan två placeringar i spurten in mot mållinjen.

- Han blev tyvärr lite trängd och gjorde ett misstag vid det näst sista hindret. Utan den lilla incidenten hade han till och med kunnat vinna. Men det är racing och inget att hänga upp sig på. Vi är ändå jättenöjda, både med prestationen och bemötandet på banan, säger Dennis Persson när vi ringer upp honom på lördagskvällen.

Nästa start för Silk Drum blir sannolikt Svenskt Grand National på Strömsholm söndagen den 16 juni.

- Inget är hugget i sten, men nu talar det mesta för att vi går direkt till Grand National. Vi har lärt oss en hel del efter dagens start. Nu vet vi vad Silk Drum kan och vilka saker som behöver finlipas.

Den 3 600 meter långa uppgörelsen med 7 000 Euro i förstapris gick till den femårige hingsten River Storm Dancer, tränad av Sascha Smrczek i Düsseldorf och riden av M Lopez. Silk Drum gav bort tre kilo till vinnaren och var slagen med åtta längder.

- River Storm Dancer hade färsk form och löpte med lägre vikt. Det var två faktorer som blev avgörande idag. I synnerhet med tanke på att banan var ganska krävande efter allt regn som kommit under dagens lopp, avslutar Dennis.

RESULTAT

Artikelgrupp: 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.