Septembergaloppens startlista

Totalt 19 hästar startanmälda till Septembergaloppen på Strömsholm kommande söndag 15 September.


H M DROTTNINGENS PRIS

1. Torres (CZE)   68kg   Kim Stern

2. Rock the boat (NOR)   70kg   Niklas Lovén

3. Painters Easel (IRE)   68kg   Elliot Öhgren

4. Battleoftrafalgar (GB)   70kg Kevin Parkin

5. Colourist (GB)   70kg   Christopher Roberts

-Här har vi en grupp eliter över häckarna. Dagens stora häcklopp består av 5 hästar som alla kan ha en chans att stoppa nosen först över mållinjen. Torres vet hur man hoppar och hur man sparar energin. Hoppat över steeplechase i år men senaste starterna har bestått av häcklopp på Strömsholm och Göteborg. Rock the boat har varit flitig med starter i år. Gått ut över både häck och i slätlopp med en jämn och fin formrad. Painters Easel är en av de två startande som kommer från vinst. Stark häst som tog hem de mastiga 4800m häckloppet Berthram memorial på Göteborg i senaste starten. Battleoftrafalgar trivs på Strömsholms bana med rätt underlag och är veteranen i startfältet. Colourist är den andre i startfältet som också kommer från vinst. En övertygande seger i Göteborg med Christopher Roberts senast men blir första gången för Colourist på strömsholms bana.


MAIDENHÄCKLÖPNING

1. Magic Kitten (USA)   72kg   Elliot Öhgren

2. Checkitoutcharlie   66,5kg   Charlotta Ericsson

3. Spirit River   72kg   Christopher Roberts

4. Ulysses   74kg   Niklas Lovén

5. Martelle   70,5kg   Kim Stern

6. Zoey the priness   72,5kg   Kevin Parkin

Allt fler debutanter har uppkommit detta år och i detta sammanhang har vi 2 debutanter över häck. Checkitoutcharlie är en liten och kapabel häst som nu får visa vad hon kan över häckarna. På ryggen rider även Charlotta Ericsson som kommer tillbaka över häckarna efter 8 år. Sist red hon en häcklöpning på strömsholm Juni 2010. Den andre debutanten i gruppen är Göran Schillström tränade Spirit River som rids av Christopher Roberts. Den 5-åriga valacken har tidigare gjort flera starter på slätt med goda resultat men får nu komma ut i nytt sällskap och visa hur han klarar av ett häcklopp.


H M KONUNGENS PRIS

1. Crin Au Vent (FR)   70kg   Kim Stern

2. Quatiki (FR)   72kg   Josef Bartos

3. Moss Cloud (IRE)   72kg Niklas Lovén

4. Symphonias Wilmar   72kg   Christopher Roberts

Dagens huvudlöpning H M Konungens Pris blir av med ett tunt fält. 4 hästar varav 1 gästande häst från Tjeckien. Crin Au Vent övertygade starkt sist på Grand National-dagen då han och sin ryttare, ägare och tränare tog hem Familjen Perssons minneslöpning enkelt. Kommer undan med 2kg mindre också jämfört med resten av sällskapet. Gästande häst Quatiki tränad av Stanislav Popelka ser ut att komma med stark form från Tjeckien med en vinst, en tredjeplats och en fjärdeplats i sina senaste fyra lopp. Veteranen Moss Cloud gör de bästa han kan i sina lopp och efter att ha tagit andraplatsen i årets Grand National ser han lovande ut till detta lopp. Symphonias Wilmar gör en comeback efter över ett års vila. Kämpen tog innan sin vila två raka segrar över steeplechase på blommeröd i April och Maj 2017.


SORENTO NOVIS-STEEPLECHASE

1. Hightower   71kg   Anna Pilroth

2. Accelerate   64kg   Elliot Öhgren

3. Chatham House Rule   74kg   Christopher Roberts

4. Carry the Glory   72,5kg   Josef Bartos

En debutant över steeplechase i denna grupp. Accelerate har gått tre tidigare häcklöpningar i år med lite utveckling efter varje start. Nu får han gå ut och visa hur han tar de större hinderna i grupp med äldre hästar som alla tidigare startat över steeplechase. Hightower har gjort tre starter i år över hinder med lite minder lycka. Kan han ta och visa framfötterna i detta mindre fält? Chatham House Rule startade sist under Grand National dagen på strömsholm och avslutade på en andra plats i Familjen Perssons minneslöpning. En kapabel häst som hoppar bra men bär toppvikten i loppet. Utläningen Carry the Glory har tidigare i år varit på Strömsholm och plockat en tredje plats i Familjen Perssons minneslöpning. Har även plockat en andraplats sedan på hemmaplan men de senaste två starterna har inte varit så övertygande. Det minder fältet blir kanske till en fördel?


Elliot Öhgren
 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.