Rapport från medlemsmötet den 9/11

Ingen kan påstå att vi hade tur med vädret, men vi var ändå 8 tappra hinderentusiaster som samlades på Bro Park (11 med barn och hund). 

Över en fika gick vi igenom förutsättningarna, Bro Parks nyanlagda steeplechasebana är varvet runt drygt 1500 meter och har en diagonal, vilket innebär att rids först ett helt högervarv innan diagonalen och skifte till vänstervarv så måste alla hinder på rundbanan kunna hoppas åt båda hållen. För och nackdelar med detta diskuterades innan vi gick ut i höstrusket och besiktigade banorna. 

Alla njöt av att vi äntligen har våra hinderbanor på Bro Park, efter många års kamp, och självklart är vi tacksamma för att SG:s nuvarande ledning sett till att det fyra år gamla fullmäktigebeslutet kunnat förverkligas. 

De planerade hinderplaceringarna besiktigades med tanke på avstånd mellan hindren och avstånd till kurvorna, samt även lämplig plats att komma in på banorna. 

Efter detta åter in i värmen och lite kloka beslut, vi kom fram till följande: Steeplechaserna startar i högervarv men går direkt in på diagonalen på bortre långsidan och mot publikplatserna och två vänstervarv. Detta innebär att fem hinder på rundbanan måste gå att hoppa åt båda hållen, medan två på bortre långsidan och de tre diagonalhindren hoppas åt ett håll. Sista hindret på diagonalen är planerat att vara en vattengrav. I övrigt vill vi ha varierande hindertyper av lagom svårighetsgrad, open ditch, bull fence önskades som omväxling till plain fence, men även oxer och möjlighet att få till en levande häck diskuterades. Om det också skall vara jordvallar, liknande Täby, eller enbart färdigköpta hinder typ Easy Fix, vilka ju är en fördel vid den dagliga skötseln, men också en fråga om de skall vara flyttbara, var uppe till diskussion. 

Angående häckhinder så fortsätter vi med Easy Fix som vi har från Täby, men de behöver kompletteras, sex hinder på Bro mot fem på Täby. Diskuterades att lägga till ett sjunde men vi avvaktar med det. Beslutades också att flytta tillbaka de båda upploppshäckarna så de kommer före steeplarna, sista häcken ca 200 meter före mål. 

SHS:s propositionskommitté jobbar nu också med att planera hinderloppsdagarna för 2020. Bro Parks invigning är planerad till 30 augusti, 60 år och två dagar efter Täbys invigning och första häckloppet där. 

Nedtecknat av K-B Wirenstål 

 

Artikelgrupp: 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.