Överlägsen vinnare i novishäcken

[130817 - Täby - SG] Skånetränaren Tony Oscarsson skadade nacken i samband med en otäck omkullridning på Täby Galopp tidigare i somras och får hålla sig på backen de närmaste månaderna. I kvällens inledande novishäcklöpning sadlade Tony ut Justicia och överlät tyglarna åt Kim Stern.

Den fyraårige irlandsimporten visade sig vara åtminstone en klass bättre än sina sju konkurrenter över de 3 200 meterna. Redan med dryga varvet kvar till mål tog Jeremy-sonen över taktpinnen från Alvena Quling (N Lovén) och när Justicia nådde mållinjen hade ledningen drygats ut till mäktiga överlägsna 15 längder.

- Justicia var helt suverän att rida och jag behövde faktiskt inte göra så mycket. Tony sa bara att jag skulle släppa av honom när det kändes bra. På upploppet blev jag nästan orolig för att jag hade räknat fel på varven, men så kikade jag bakåt och såg att Niklas red för fullt på sin häst, sade Kim Stern.

Tony Oscarsson äger själv Justicia som i Francisco Castros regi slutade god åtta bakom Bomar i Svenskt Derby ifjol.

- Det här är en fin och klassig häst med guldkantad härstamning. Efter starten i Göteborg senast bestämde jag mig för att testa blinkers i träning och det gav omedelbart effekt. Min förhoppning är att Justicia ska bli en häst för de större hinderloppen framöver, sade Tony Oscarsson.

Helena Mansén, som just släppt boken ”Colorado – tävlar i Amerika”, var prisutdelare i loppet.

Artikelgrupp: 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.