Niklas och Dennis sopade rent i hinderpremiären

[130515 - Täby - Svensk Galopp ] För många var nog årets första hinderlopp onsdagens sportsliga höjdpunkt. Sveriges regerande ryttar- och tränarchampions över hinder, Niklas Lovén och Dennis Persson, hade all anledning att vara nöjda med dagen. Tillsammans tog de nämligen hem både häcklöpningen och steeplechasen med hästarna Torres och Superman.

Det tjeckiska nyförvärvet Torres hade fortfarande många längder fram till ledande Symphonias Wilmar (C Roberts) när endast ett halvt varv återstod av novishäcklöpningen (V5-2). Men avslutningen var av de vassare slaget. Strax efter att fyraåringen hoppat den sista häcken slog han klorna i storfavoriten och gick undan till en ganska säger triumf.

- Det var första gången jag red Torres och jag hade inga direkta förhoppningar på att vinna loppet idag. Men när jag såg Symphonias Wilmar runt slutsvängen började jag få lite segervittring. De två avslutande sprången var kanske inte perfekta, men jag ville inte riskera något så här i årsdebuten, sade Niklas Lovén.

Torres fina debut skvallrar om att vi kommer att få se mer av den lille fuxen framöver.

- Torres är bara fyra år och fortfarande ung i hindersammanhang. En ganska liten och trevlig häst, som blivit en av de stora favoriterna hemma i stallet. Under vintern har han fått det vanliga upplägget vilket bland annat består av cirka 80 språng i veckan över varierande hinder och höjder, sade Dennis Persson om Arthur James Whiteheads valack.

Stallkamraten Superman ville naturligtvis inte vara sämre i steeplechasen. Precis som Torres fick den danskfödde åttaåringen en lite avvaktande inledning av Niklas Lovén, samtidigt som framför allt Bankstair (A Pilroth) och Monster of Speed (D Wirenstål) stod för farthållningen.

Med knappa varvet kvar började Superman plocka in mark på täthästarna och även om Bankstair verkligen sålde sig dyrt i ledningen blev det till sist en säker seger för favoriten.

- Det var riktigt starkt med tanke på den höga ridvikten, berömde Niklas Lovén.

- Det brukar alltid ta lite tid innan Superman tänder till i loppen. Jag var ganska orolig för Annas häst i ledningen. Dessutom hamnade vi lite illa till med varvet kvar till mål. Annas hade vi nog vunnit lättare.

Efter onsdagens fina styrkebesked stärkte Superman naturligtvis sina aktier inför Svenskt Grand National på Strömsholm den 16 juni. Där kommer stall ATL:s valack bland annat möta stallkamraterna Silk Drum och Amber Hill.

- Under vintern har vi framför allt jobbat på att göra Superman lite modigare när han hoppar. Rent fysiskt och teknikmässigt har han däremot inga större brister, sade Dennis Persson.

Artikelgrupp: 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.