Hinderpremiär på lördag (9 april)

Från Svensk Galopp av Lotta Malmborg:

På lördag är det dags för hinderpremiär. Då rids en novis-steeplechase, utan spel, på Blommeröd Galoppbana utanför Höör i Skåne.

Fem hästar kommer till start i årets första hinderlopp, en steeplechase över 3700 meter. Det kommer inte att anordnas något spel till loppet men det är ett officiellt lopp.

Dennis Persson sadlar ut två hästar; Rockinger som rids av Niklas Lovén och Torres som kommer att tyglas av Christopher Roberts.

-Det är ju en mycket tidigare säsongspremiär mot vad vi är vana vid så jag tror inte att någon av hästarna i fältet är i storform inför lördag. Men jag är mycket nöjd med förberedelserna och tycker att de är längre fram än vad de brukar vara så här års.

Rockinger är mest där för att prepareras till Tyskland, han ska gå Grosser Badenia Renntag den 8 maj och det här blir en perfekt genomkörare för honom. Rockinger är dock den klassigare av mina hästar även om Torres har mer speed. Jag är optimist inför hästarnas chanser på lördag, berättar Dennis och fortsätter:

-Jag ser det här som en spännande utflykt där vi kan ha en trevlig dag tillsammans. Det blir lite point-to-point känsla vilket är ganska charmigt. Jag är jätteglad att vi får möjligheten att rida det här loppet och är tacksam att Svensk Galopp stöttar oss och jag ser det som en god propagandadag för hindersporten. Avslutningsvis vill jag ge en stor eloge till alla som hjälpt till att göra den här dagen möjlig. Det ligger otroligt hårt jobb bakom detta inte minst med att få ordning på banan och på alla hinder. Här vet jag attPer Michanek har gjort ett riktigt kanonjobb.

Lotta Malmborg

 

> Artikel på Strömsholms Galoppsällskap

Artikelgrupp: 

Kommentarer

OBS publik till Blommeröd åker in mittemot infarten till Bosjökloster (på väg 23), löpet går kl 1500 - så kom i god tid så ni hinner parkera och promenera till publikplatserna och även se hästarna i ledvolten.

Aktiva åker till stuteriet.

Välkomna!

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.