Dubbelseger för Christopher Roberts på Göteborg galopp!

Efter en lång och lyckad resa till Tyskland så vart det ett stopp på Göteborg galopp för att rida två häcklopp, varav det första över 4800m och det andra 3200m.
Det första loppet för Christopher var på ryggen på Mr Metallica tränad av Susanne Sivrup-Rosenqvist. Loppet började med en Mr Metallica som lätt sökte sig upp till fronten. Väl däruppe fann sig Christopher Roberts och Mr Metallica bekväma och ledde löpet därifrån. Inpå sista varvet var det dags att sätta upp tempot för att ha en koll på hur favoritspelade Moss Cloud med Niklas Lovén svarade och inpå upploppet är det fortfarande Christopher som leder loppet. Mr Metallica vinner det första loppet med 13,5 längder och blir blir varmt välkomnad i vinnarcirkeln av publiken.

Det andra hinderloppet sitter Christopher upp på storfavoriten och norsk tränade Beentheredonethat tränad av Niels Petersen. Loppet började med en pigg Red Snake riden av Kim Stern som smyger sig upp i fronten och där fick han hålla sig det första varvet. Resten av hästarna i fältet höll sig bakom i en fin klunga med Christopher och Beentheredonethat i en avvaktande andra plats. Inför andra varvet började Red Snake sätta upp tempot lite grann och får då Beentheredonethat och Darjeeling riden av Niklas Lovén jagandes upp i hälen. Inpå upploppet har Christopher tagit över ledningen med Darjeeling inte långt ifrån. Sen tillslut på upploppet så sätter Beentheredonethat in en sista växel och vinner loppet med 12 längder.
 

Artikelgrupp: 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.