Dubbel av Christopher Roberts

Symphonias Wilmar från start till mål

[SG - 130529 - Täby] I årsdebuten för två veckor sedan fick Symphonias Wilmar se sig besegrad av Torres i spurten fram till mållinjen. Med den genomköraren i kroppen bjöd Songline-sonen aldrig in sina konkurrenter i matchen i Jockeyklubbens Häcklöpning (V5-4).

Christopher Roberts sände genast fram sexåringen till ledningen och kontrollerade sedan 3 400 meterna fram till målgång. 14,5 längder bakom vinnaren tog No Supper andraplatsen under Anna Pilroth.

- I förra starten var Symphonias Wilmar lite väl pigg. Idag kopplade han av betydligt bättre och jag kände att jag hade mycket häst under mig. Det fanns säkert en del sparat när vi gick i mål, sade segerryttaren

Symphonias Wilmar tränas av Charlotte Dillner, som även äger och har fött upp hästen tillsammans med Wilhelm Berge.

 

Christopher igen

Christopher Roberts behövde inte vänta länge på nästa besök i vinnarcirkeln. I dagens avslutande Novis-steeplechase lotsade han nioårige Troo Lies till en smått överlägsen seger.

Med tre hinder kvar att hoppa sände Christopher fram Troon-sonen till spets och över de avslutande sprången drygade han ut sitt övertag med sex längder före Elegant Song (T Hellgren).

- Det här var som att köra Ferrari. Troo Lies kopplade av fint i loppet och han svarade direkt när jag smackade på honom, sade Christopher efter sin fina dubbel.

Troo Lies tränas av Anna-Maria Andersson i skånska Munka Ljungby och gjorde sin första start för året.

- Jag har ingen riktigt träningsbana hemma så uppladdningen har mest bestått av jobb på stranden och turer i backarna på Hallandsåsen. Nu får han lite vila, sedan går vi till Familjen Perssons Minneslöpning på Strömsholm, sade Anna-Maria, som är starkt engagerad i ponnygalopp- och ungdomsverksamheten i Skåne.

Artikelgrupp: 

 

Bastian Stud & Racing

 

Belldale Racing School

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.